Vaste telefoon:+86-133 7770 7018   E-mail:Contact nu

Dongguan Shangyu Plastic hardware Products Co. LTD

Wat is het verschil tussen PE-kunststofbuis en PE-buis?

321e23a00807e6601a1971a6aaccafa.jpg


PP buizen en PE kunststof buizen zijn de laatste jaren veel gebruikte nieuwe milieuvriendelijke bouwmaterialen. Zowel PP-buizen als PE-buizen hebben de kenmerken van niet-giftig, geurloos, corrosiebestendig en bestand tegen lage temperaturen. Dus wat zijn de verschillen tussen deze twee soorten buizen?




    PP-buis is een thermoplastische hars-polypropyleen gepolymeriseerd door propyleen. Polypropyleen, een thermoplastische hars, heeft de laagste dichtheid van kunststoffen voor algemeen gebruik, maar zijn algehele prestaties zijn een hogere grondstof voor buizen. De buis geproduceerd met polypropyleen als grondstof is de PP-buis. De kenmerken van de PP-buis zijn een goede corrosiebestendigheid, hittebestendige stabiliteit en mechanische eigenschappen, plus de niet-giftige, geurloze en veiligere grondstoffen, en het gladde oppervlak van de buis, lichtgewicht, gemakkelijk te vervoeren en te installeren.




    De chemische naam van de grondstof voor de productie van PE-kunststofbuis is polyethyleen, een thermoplastische hars die is gepolymeriseerd door ethyleen. Het belangrijkste kenmerk is de lage temperatuurbestendigheid, goede chemische eigenschappen en het is bestand tegen de meeste zure en alkalische media. PE-kunststofbuis zelf heeft een laag gewicht, goede taaiheid, goede lage temperatuurbestendigheid, niet-toxisch, relatief goedkoop, hoge slagvastheid, maar lage compressie- en treksterkte. Hotmelt lassen, flensschroefdraadaansluiting drinkwaterleiding, regenwaterleiding, gasleidingen, industriële corrosiebestendige leidingen.




    De chemische naam van de grondstof van PP-buis is polypropyleen, dat is gepolymeriseerd met propyleen en ook een soort thermoplastische hars is. Naast de voordelen van corrosiebestendigheid en niet-toxiciteit, is het meest voor de hand liggende kenmerk van PP-buis een hoge sterkte en oppervlaktehardheid. Het is ook relatief hoog. De kenmerken van PP-buizen worden getoond in goede corrosiebestendigheid, hittebestendige stabiliteit en mechanische eigenschappen, in combinatie met de niet-giftige, geurloze en veiligere grondstoffen, glad oppervlak van de buizen, lichte textuur en gemakkelijk transport en installatie. Het wordt veel gebruikt in de bouw en in huishoudelijke watertoevoerleidingen.




    Wat betreft de huidige gebruiksfrequentie hebben zowel PP-buizen als PE-buizen grote voordelen. PP-buizen zijn sterker dan PE-plastic buizen, PE-buizen zijn zachter dan PP-buizen en hebben een betere lage temperatuurbestendigheid dan PP-buizen. Daarom is het noodzakelijk om geschikte buizen te kiezen op basis van verschillende gebruiksplaatsen en vereisten voor veldtoepassingen.


Dongguan Shangyu Plastic Hardware Products is gespecialiseerd in de productie van geëxtrudeerde kunststof profielen. We kunnen een verscheidenheid aan kunststof profielen, PVC-profielen, ABS-profielen, PP-profielen, kunststof hoeken en pc-lampenkappen aanpassen en verwerken. Kunststof profielen, PE kunststof buizen en andere profielen. We hebben een eigen matrijskamer, bieden professionele oplossingen voor verschillende soorten profielen voor bedrijven en hebben 20 jaar ervaring in het ontwerpen en aanpassen van matrijsverwerking.


      Raadpleeg voor meer informatie het Shangyu Plastic Factory-web: www.shangyusujiao.com




voorgaand: Welk effect heeft titanium dioxid...

volgende: No